lørdag 17. november 2012

Min første dag i Brasil

Flyet fra Frankfurt landet kl 07:30 lokal tid. Det er 3 timers tidsforskjell mellom Norge og Rio de Janeiro slik at tiden derhjemme var 10:30. Jeg hadde en fin tur og ettersom jeg hadde 3 seter til disposisjon så ble det heldigvis også noe søvn. Men sliten og med jetlag var jeg .

Passkontroll og baggasjeutlevering gikk helt planmessigt. MEN så skulle jeg og de fleste andre ha ut lokal valuta fra bankterminalene. Det var ikke så enkelt. Ingen fungerte . Jeg ble oppfordret til å gå i terminal 1 (innenlands) og forsøke der. Men heller ikke der fungerte terminalene. Den ene terminalen viste at jeg hadde tatt ut 600 men pengene kom aldri. Så da var det å gå tilbake til terminal 2 og informasjonskontoret der. Var redd for at pengene var trukket fra kontoen min. På kontoret hadde de internet så jeg fikk logget meg på og sjekket at så langt så var beløpene ikke trukket. Fant langt om lenge frem til et valutakontor hvor jeg kunne få vekslet noen av EUROene jeg heldigvis hadde med meg. Så da kunne jeg reise med taxi og få betalt ! Jeg kom først ut av flyplassen kl 09:30 alltså 2 timer etter at vi landet !!
Denne bankterminalen ga meg (og mange andre ) hodebry

Endelig fremme på hotellet måtte jeg unntaksvis klage på rommet. Det holdt ikke mål synes jeg. I første omgang var påstanden deres selvsagt at alt var opptatt. Jeg klagte deretter litt høyere i system , og plutselig så var der et mye bedre rom ledig likevel. Var fornøyd ......................

Tiden er nå inne for å utforske Rio de Janeiro. Dette er hva Wikipedia har av fakta om byen : http://no.wikipedia.org/wiki/Rio_de_Janeiro

Da var egentlig mye av dagen allerede gått og jeg har ikke fått sett så mye idag. Da jeg endelig kom meg ut traff jeg på noen hyggelige karer som jeg kom i snakk med. Den ene hadde vært i Norge og synes vel det var moro å kunne mimre litt om det over et glass øl og litt brasilliansk mat .

Tør jeg sette meg å ta et glass øl med disse karene da ???


FOR en gjeng ......
Dette smakte virkelig godt.
Cafeen vi satt ved har mange vanvittige flotte malerier.  Legge inn noen eksempler på disse :

Legg til bildetekst

Munnlås på sladrekjerringer.....

Samvær !

Power


En del av et digert maleri bak en scene !
3 kjendiser i Brasil
Kunne har lagt inn mange fler bilder men dette får holde for nå. Men utrolig at en cafe som i utgangspunktet ser så ussel ut viser seg å inneholde så ufattelig mange flotte malerier. Rene kunstgalleri er det !! Nok et bevis på at det er det indre som teller !!

Utenom å drikke øl så hadde jeg også bestemt meg for å finne et sted hvor jeg kan jogge i sikkerhet i morgen. Ikke langt unna mitt hotel ligger der en park som jeg ihvertfall kan bruke i morgen. Så får jeg bruke litt tid på å finne veien ned til stranden i morgen.
Helt greit å jogge her

Blir nok noen runder her i morgen tenker jeg

23 grader......perfekt joggevær

 Dette er min første tur til Brasil og etter en biltur fra flyplassen til hotellet samt litt spassering utenom alfavei ,  ser jeg at husene virker veldig dårlig vedlikeholdt. Veldig mye forutrensning gjør at mange av husene ser ut som om de er brent . I tillegg til søpla som ligger i gatene samt all graffitien på veggen, så fikk jeg faktisk litt flashback til hvordan jeg opplevde Cuba da jeg var der. Når jeg så nettopp har vært i fantastiske Dubai så er avstanden til det jeg ser nå vanvittig.

Litt eksempler på det jeg så i dag:
Kunne ha vært Cuba detteSå endel av disse uteliggere på dagens ferd. Dessverre !
Tror dette får holde for idag. Jeg skal ta meg en tidlig kveld og forsøke å få bukt med søvnmangel og jetlag. I morgen er det stor festdag her og da er det samba toner som dominerer. Blir helt sikkert en spennende dag i morgen også .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter pris på tilbakemeldinger på bloggen min .