torsdag 15. november 2012

Botaniske hage i Rio de Janeiro

Dagen startet med en flott joggetur langs stranden i Parquo do Flamingo som er den største urbane park i Brasil.  Parken er utrolig flott med massevis av mennesker som er ute tidlig på morgen , enten for å trene eller nyte morgenstunden. Tenkte å ta med kamera i morgen og kanskje få tatt noen bilder fra stranden som ligger 5 minutters jogging fra hotellet mitt.
En del av Parque do Flamingo med Sukkertoppen i bakgrunnen
Planen var å reise til Jesusstatuen MEN det ligger et skydekke over Rio de Janeiro i øyeblikket. Det betyr at jeg må vente med både Sukkertoppen og Jesusstatuen til det klarner opp. Ellers får jeg ikke det rette utbytte av turen ettersom det er utsikten som er det vesentlige. Dette var så nært jeg kom Jesusstatuen i dag :
So close and yet so far !
Så da måtte jeg ta frem alternativ B som var den botaniske hage eller Jardim Botanico som den heter her. Allerede nå kan jeg røpe at det ikke var noe dårligt alternativ.


Rio de Janeiros botaniske hage ble grunnlagt allerede i 1808 og er et over 140 hektar stort område med seks innsjøer og tusenvis av forskjellige planter og blomster, hovedsakelig fra Brasil. Området har også 2100 dyrearter.

Hagen har en egen Amazonas-avdeling. Her er flere turstier og piknikområder som kan friste når en har lyst til å komme bort fra turistmengdene og finne et stille, grønt hjørne.

Alle som kjenner meg vet hvor "blomstergal" jeg er så jeg har tatt en haug med bilder som jeg velger å snakke for seg selv. Jeg kunne endelig ta frem mitt bedre kamera slik at jeg håper at kvaliteten på bildene er bedre . I det område jeg bor bør jeg hverken ta frem Iphonen eller kamera.......sånn er det !

Må også legge inn noen skrytebilder i visningen. Må jo vise at jeg faktisk har vært her......
So here we go !


Bli med inn

YES min favoritblomst : rhododendronTakk for meg fra botanisk hage

3 kommentarer:

  1. Er litt misunelig på deg Grethe (masse). Dette ser veldig kjekt ut. Søren også, her sitter vi i hjertet av Norge (Sunnmøre) i regn og sludd, nei, du gjør de rette valgene. :-) Kos deg. Og det tror jeg du gjør.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for tilbakemeldingen din Perry. Jeg koser meg veldig som du ser. Ser og opplever mye og synes jeg blir så "rik" av å oppleve andre mennesker og høre/se hvordan de har det.....utvide horisonten. Synes jeg lærer mye av fremmede kulturer, sprog og livsstil. EN god helg til deg Perry ;)

    SvarSlett

Setter pris på tilbakemeldinger på bloggen min .